Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Szathmáry Olga Ottilia | 0 hozzászólás
Dr.HorváthIstván
MD Glutamát a születéstől a halálig
Ha elolvassa cikkünket megtudja, mik azok a glutamát receptorok.
Arra is választ kap, miért rakják tele a gyártók nátrium-glutamáttal az
élelmiszereket.
Ismeri az E621-et? Ha nem tudja mi ez, olvasson tovább.
Hogy ki a felelős ezért a ételmérgezésért? Kiderült, hogy agydaganatot és rákot
okoz.
Az amerikai kormány nem akarta beismerni, hogy hibát követtek el, mert az ugye
az rosszul nézett volna ki számukra. Inkább hazudoztak és visszatartották a
kutatások eredményeit, melyek bizonyították, hogy hosszútávon életveszélyes a
fogyasztása.
A legnagyobb multik valamint a média is kezében tartja a kormányokat.
Újságokban, rádióban tv-ben nem lehet az igazságra találni, mert a főszerkesztő
kihúzza a cikkeket. Rengeteg fitness újság van a piacon, ha a mélyére nézünk
kiderül, a Monsanto cég áll a hátterükben. Ez a cég akarta elérni, hogy
Magyarországon is kötelező legyen az általa kifejlesztett génkezelt kukorica
termelése. Ez a cég akarja a világ összes ételét ellenőrizni. Nemrég Indiában
néhány földműves öngyilkos lett a Monsanto miatt.
Szóval akkor ez is azt jelenti, hogy már a fitness újságokban leírtaknak sem
lehet hinni!?
Nagyon jól tudják ezek a nagy cégek, hogyan kell, és lehet az embereket manipulálni.
Tudják, hogy csak azt hisszük el, amit olvasunk a magazinokban vagy a tv-ben
látunk.
Egyetlen kormány sem húz hasznot abból, ha a nép fizikálisan és mentálisan
egészséges.
Ilyen néptől rettegne a kormány. Agykontroll, vastagon.
Dr Russel Blaylock, aki a nátrium-glutamát keresztapja írta az
"Exitotoxins" című könyvet, melyben pld. a NutraSweet és aszpartám
édesítőszerekről is beszélt.
Rájöttek, hogy az agy külső részén is glutamát receptor sejtek vannak, csakúgy,
mint minden belső szervben és szövetben. Az egész emésztőrendszer a nyelőcsőtől
a vastagbélig ilyen glutamát receptorokat tartalmaz.
A szív elektromos irányító rendszere is számos glutamát receptorral
rendelkezik. A spermiumot, csontokat, mellékveséket, tüdőt, petefészket és a kálcium
lerakódását is a glutamát receptorok ellenőrzik.
Tehát mikor nátrium-glutamátot eszik (E621), akkor a vérében a nátrium-glutamát
szint megemelkedhet akár 20-szoros értékre is. Ezért rohannak sokan wc-re
étkezés után, izgalmi állapotba kerülnek a nyelőcső és bél receptorai.
Előfordulhat, hogy irrátibilis bélszindrómát vált ki, vagy ha ez már kialakult,
akkor sokkal rosszabb lehet a helyzet. Reflux esetén is romolhat az állapota.
Sokszor ez is okozza a szívinfarktust, mert megzavarja a szív áramellátását a
túlzott glutamát fogyasztása.
A vizsgálatok minden ilyen esetben alacsony magnézium mennyiséget
állapítottak meg.
A szervezet alacsony magnézium szintje esetén a glutamát receptor
hiperérzékennyé válik.
Az emberek, főleg az atléták, elég könnyen szívinfarktust kaphatnak a glutamát
receptorok miatt, ha nem szednek extra magnézium kiegészítőket.
Ha glutamát tartalmú ételeket vagy italokat fogyasztanak, vagy diétás kólát
isznak edzés előtt, akkor túlizgatják a glutamát receptorokat, és e-miatt
rendkívül megnő a veszély, hogy azonnal szívinfarktust kapjon az illető.
Szokott Ön cukormentes Red Bull-t adni gyermekének vagy iszik-e ilyet edzés
előtt?
Persze a halotti bizonyítványon nem azt tüntetik fel, hogy "a halál oka:
nátrium-glutamát".
Többek között azért sem, mert az orvosoknak fogalma sincs a nátrium-glutamát
kutatások eredményeiről. Felhúzott szemöldökkel néznek egymásra és a halál okát
ráfogják valamire, jobb híján: szívinfarktus.
Még a kardiológusok sem tudják, hogy a szív elektromos irányító rendszerében,
de magában a szívizomban is glutamát receptorok vannak, Emberek millióinak
szívritmuszavara (Arrhythmia) van, amely életveszélyes, de egyetlen orvos sem
hívja fel a betegek figyelmét, hogy óvakodjanak a nátriumglutamáttól és aszpartámtól,
pedig ezek okozzák a szívinfarktus legnagyobb veszélyét.
A bébiételekkel ugyanez a helyzet.
Azt hazudják, hogy kivették a bébiételekből a nátrium-glutamátot. De ez nem
igaz.
Kivették a színtiszta nátrium-glutamátot, és átnevezték "hidrolizált
fehérje" és "kazeinát" valamint egy tucat más névre. Az összes
bébiétel címkéjén látható, tele vannak nátrium-glutamáttal. Szegény anyukák,
tudtuk nélkül károsítják gyermekük idegrendszerét. Pedig az első 18 hónap a
legfontosabb időszak a bébi életében, hogy ne adjunk neki semmilyen toxikus
ételt.
Csodálkoznak, hogy gyermekük túlsúlyos vagy kövér? Állatkísérletekben
megfigyelték, hogy az ételekhez adott nátrium-glutamát azonnal elkezdte
hízlalni az állatokat.
Ha kivonnák a forgalomból, a gyártók százmillárdokat veszítenének. Gondoljon
csak arra, hogy mennyi pénzt keresnek ezzel. És azzal, hogy a nátrium-glutamát
által okozott tüneteket, betegségeket kezelik.
A kormánynak ez így nagyon jó, ők kontrollálják az élelmiszer törvényeket,
melyekben a szénhidrát, zabpehely, cukor és hasonló termékek ajánlott bevitelét
kezelik.
Ne izgassa fel magát, Magyarországon is van élelmiszer ajánlás és törvény!
Észrevette, hogy inkább különböző szénhidrátokat és a fehér kenyeret tartja
előnyben a tápanyagdús teljes kiőrlésű kenyér helyett? Vagy állandóan sült
krumplit kíván köretnek? Ismerős,ugye?
A nátrium-glutamáttal felszedett súlyt elég nehéz edzéssel leadni, de még annál
is nehezebb leszokni azokról az ételekről, melyek tele vannak az étvágyát
irányító glutamáttal.
Ezek a metabolizmust is kibillentik az egyensúlyából.
Ezért is nő a hátsó felük, és egyre nagyobb lesz.
Az elhízáson kívül metabolikus szindromát is okoz, így leptin érzékenység
alakul ki. Ez az a hormon, amely a bevitt/leadott energiát, azaz a
metabolizmust is szabályozza.
Dr. Blaylock azt is bebizonyította, hogy nagyon kevés nátriumglutamát elég a
leptin érzéketlenség kialakulásához.
A nátrumglutamát egyik legveszélyesebb formája a szójakivonat. A szójabab
természetes módon nagymennyiségű glutamátot tartalmaz. Jóval többet, mint
bármelyik növény, zöldség. A szójahidrolizálása során a szója fehérje elválik a
glutamáttól.
A glutamát szintje ezért jóval magasabb a vegetáriánus ételekben. A
vegetáriánusok úgy eszik az ilyen ételeket, mintha ezek lennének a
legegészségesebbek a világon.
Ne feledjük, a nátriumglutamát a legizgatóbb "méreg". Minél több van
belőle az ételben, annál finomabbnak tűnik, és annál többet akar enni belőle.
25 éven keresztül CT-vel vizsgálták egy olyan csoportot, azok közül, akik a
legtöbb szójás ételeket fogyasztották. A tanulmány eredménye az volt, hogy a
legtöbb szóját fogyasztóknál fordult elő a legmagasabb arányú elmebaj
(dementia), illetve agysorvadás.
Ezeknek az embereknek mangán szintjük is jóval magasabb, amely az agy ugyanazon
részére mérgező, ahol az ismereteink szerint a Parkinson-kór keletkezik. A
legtöbb vegetariánus megeszi a különböző méregkeverékeket a szójaételekben, és
azt hiszi, hogy egészséges és tápláló. Holott hihetetlen módon pusztítják
idegrendszerüket, csakúgy, mint más belső szervüket is.
Ez nem azt jelenti, hogy aki nem vegetárianus, az nem mérgezi magát. Csak
lehet, hogy nem eszik annyi szóját. A magyar ember legtöbbször vegetával és
piros arannyal főz, melyek bővelkednek ebben az "idegméregben".
Dr Blaylock már annyi kutatást végzett a nátriumglutamáttal kapcsolatban, hogy
az amerikai kormány nem tud, nem mer ellene tenni. A kutatás eredményeit még a
kormányok és az FDA (Élelmiszer Hivatal) korrupt kutató orvosai sem tudják
megcáfolni.
Hagyják, hogy dolgozzon magában, de nem engedik a média közelébe, hogy
nyilatkozzon a nátriumglutamátról vagy a NutraSweet és társairól.
Igazából a legjobban attól fél a kormány, ha elvesztené a csatát Dr. Blaylock
ellen, az rossz eredményhez vezetne. Hogyan magyaráznák meg a népnek, hogy
miért hazudtak, és miért kellett meghalnia emberek millióinak a nátriumglutamát
fogyasztása miatt.
Dr Blaylock egyetlen lehetősége az emberek tudomására hozni, hogy milyen
rejtett veszély leselkedik rájuk az ételekben, az általa írt könyvek, videók,
és nyilatkozatok, sokszor a "föld alatt". Magazinok, újságok, tv
csatornák feketelistán tartják, ott nem engedik szerepelni, nyilatkozni.
Emberek tízmilliói fogyasztanak nátriumglutamátot, édesítőszereket, és senki
nem mondja, hogy ezektől a szerektől mindenféle neurológia problémánk lesz,
beleértve a halált is, mint mellékhatást.
Dr Blaylock beszámol arról is, több ezer betegét szabadította meg a gyógyszerek
szedésétől azzal, hogy megtiltotta nekik a nátriumglutamátot tartalmazó ételek
fogyasztását, és magnézium kiegészítőket adott.
Pedig ezek a betegek mind különböző neurológiai betegségtől szenvedtek,
különböző epilepsziás jellegű rohamokkal. Arról nem beszélve, hogy a
nagymennyiségű gyógyszerek szedése ellenére is rohamuk volt.
A legtöbb ideggyógyásznak, és azon orvosoknak, akik rohambetegségeket kezelnek
fogalmuk sincsa nátriumglutamát káros élettani hatásáról. Persze hogy nincs
fogalmuk. De ha lenne, akkor is minden este azon meditálnának, hogy a
nátriumglutamát fogalma kimenjen a fejükből, hiszen gyógyítás nem üzlet-ág.
Minden idegtudománnyal foglalkozó újság glutamát receptorokról beszél. Ma
nagyon felkapott dolog. Ellenben arról senki nem beszél és ír, hogy mit keres a
glutamát az ételben koncentrált formában, és miért?
Csak arról beszélnek, hogy a glutamát egyfajta izgató méreg. De arról már nem,
hogy a gyermekeknél is egyre több szívinfarktust okoz, és nem tudjuk mitől
történhetett, hiszen tegnap még semmi baja nem volt a gyermeknek, ma meg
megállt a szíve. Esetleg ma éppen megvakult az egyik családtagunk és hasonló helyzet
állt elő.
Ha megkérdezi az élelmiszergyártó cégeket, hogy az "élesztő-kivonat"
(nátriumglutamát) mit keres a csomagoláson levő összetevők listáján, büszkén
mondják, hogy a glutamát természetes formában fordul elő a természetben. A
paradicsom és tengeri hinár is tartalmazza.
Úgy gondolják, jogosan írják hatalmas betűkkel a csomagolásra, hogy
"100%-ban természetes". Ez a HAZUGSÁG!
A természetben teljesen más kötésben vannak jelen ezek a glutamátok. Különböző
aminosav- csoportokban vannak jelen, nem pedig elizolált-szabad-aminosavként.
Ha tényleg természetes formájában fogyasztja a glutamátot, mint komplex
fehérjét, azt a gyomor képes rendesen megemészteni. Az emésztőrendszerben
szinte nincs szabadkötésű aminosav a paradicsomból, és a tengeri hínárból, vagy
bármilyen más természetes ételből.
Szabad kötésű aminosav nem létezik a gyomorban, hiszen ha természetes az étel,
akkor az kombinált aminosavként szívódik fel, amit a máj lebont, így nagyon
kicsi koncentrátumban fordul elő. Ezért a szervezetnek nem okoz gondot.
Ha a gyártók hidrolizálják, vagy élesztő kivonatként adják az ételhez, akkor az
már nem természetes, és a címkézés is megtévesztő. Miután az aminosavból
szabadkötésű aminosavat állítanak elő, ez a szervezet számára már méreg.
Ha az emésztőrendszeren keresztül az a glutamic sav a szervezetbe kerül, akkor
a vér glutamic-sav szintje 20-szorosára emelkedik, de gyakori a 40-szeres
koncentráció is. Az ugynevezett "blood brain barrier" nem képes ilyen
mennyiségű glutamic-savat lebontani, mivel ez nem természetes neki. Tehát az
állitás az étel csomagolásán, hogy " természetes", egy nagy hazugság.
Aki nátriumglutamáttal telepakolt ételt eszik, annak néhány fűszernövény,
melyek blokkolják a glutamic savat, csillapítják a glutamát toxikus hatásait: a
kurkuma, silimarin, vagy gingko biloba.
De a legjobb javaslat az, hogy messziről kerülje a csomagolt ételeket. Egyetlen
csomagolt ételről sem lehet biztosan állítani, hogy ne lenne tele glutamáttal.
Az összetevők listáján kiderül, hogy a glutamát nem is egyszer, hanem 2-3 vagy
többször is szerepel.
Az összetevő listát úgy kell értelmezni, hogy a legelső helyen levőből van a
legtöbb, a második helyen levőből a második legtöbb, és így tovább.
Néhány eldugott glutamát név, melyet érdemes figyelni: minden ami
"hidrolizált", élesztőkivonatok, monosodium glutamate, monopotassium
glutamate, glutamate, glutamic-sav, zöldség-fehérje kivonat, zselatin, minden
ami "autolizalt" (autolyzed), sodium caseinate, búza-kivonat,
mesterséges izesités, természetes izesítés, aroma-azonos ízesítés, kalcium
caseinate, texturált-fehérje, tejsavó-izolátumok, ízfokozók.
Valószinüleg fut még más néven is.
Ha az összetevők listája "fűszerek" megnevezést tartalmaz, akkor a
legtöbb esetben az is tartalmaz glutamátot.
A törvény szerint, ha az ételhez már előre összekevert állapotban adnak hozzá
valamit, akkor nem kell feltüntetni az összetevők listáján a glutamátot. Csak
azt kell ráírni, hogy paprika-bors keverék, de közben tele van glutamáttal is.
Ellenben a címkére csak annyi kerül: "fűszerek".
Ha az összetevő listáján több glutamátnak megfelelő nevet lát, az annyit
jelent, hogy az étel nagy mennyiségben tartalmaz glutamátot.
Elgondolkodott már azon, hogy miért nem tudja letenni a chips-es zacskót, ha
egyszer nekiállt az evésnek? Nézze meg az összetevők listáját, a hidrogénezett
olajokon kívül tele van glutamáttal. Az izgató toxinok túlizgatják az
érzékelőbimbókat a nyelvén, és további habzsolásra késztetik.
A toxikus hatás nem fejeződik be a nyelvnél, tovább izgatja az emésztőrendszer
glutamát receptorait, aztán a glutamát bekerül a véráramlatba, onnan az agyába,
és az agyban az agysejtjei a szó szoros értelmében szétdurrannak. mivel a
glutamát túlizgatja őket.
Vigyázzon, ne ez legyen a legnagyobb izgalma!
Aztán a lelkiismeretének könnyítése miatt a chips-et leöblíti diétás kólával,
és a kólában levő aszpartám rátesz még 1-2 lapáttal. Kész a recept egy jó kis
szívinfarktusra vagy agydaganatra, de lehet, hogy csak megvakul tőle. Bármelyik
is az eredmény, mind csupa izgalom.
Egyetlen kérdés maradt: miért teszik a nátriumglutamátot az ételbe?
Azért, mert a feldolgozott ételeknek egyébként hányingert keltő íze lenne, és
nem enné meg senki. Továbbá késztet az evésre, hízlal, betegséget okoz. Vagyis
üzletet hoz a házhoz.
Állatkísérletet is végeztek az aszpartámmal.
108 patkányt etettek 2 év 8 hónapig az édesítőszerrel. Egy dobozos kólában
található aszpartám 2/3 részét etették velük. Az eredmény: TUMOR.
2011.02.17. |
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!