Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A hónap gyümölcse
a földieper
Az eper, bár 90%-a víz, mégis sok fontos vitamint és ásványi anyagot
tartalmaz, alacsony a kalóriatartalma, és számtalan módon el lehet
készíteni...
Kell ennél több, amiért imádjuk?!
Ennek a fenséges ízű gyümölcsnek a színét az antocián adja, mely karotinban gazdag színezőanyag: nemcsak élvezet lesz a piros termésbe beleharapni, hanem ez a természetes növényi színezék védi a bogyót a sejtkárosító anyagoktól és baktériumoktól.
Miért egyél sok epret?
Amire figyelj a vásárláskor:
Manapság megkülönböztetik a
„magyar epret”.
Először csak a külföldi eper kerül a boltokba, aztán szép lassan a mi eprünk is megjelenik.
Nemcsak azért érdemes a magyar eperből csemegézni, mert sokkal finomabb, mint a többi, hanem azért is,
mert szegény külföldi testvérét különböző növényvédő szerekkel, gyomirtó szerekkel, rovarölő szerekkel, növekedésszabályozó vegyszerekkel, műtrágyákkal, gyantákkal, viasszal kezelik, hogy a hosszú utazás után amikor szembeköszön, ne ijedjünk meg tőle.
Ugyanez érvényes a mélyhűtött eperre is, ezért most is,
mint mindig inkább a piacon vásárolj ismerős árustól, vagy termeld magad:
már kisebb ládákban növeszthető eperpalántát is lehet kapni.
Egy frissítő recept, ezt próbáld ki!
Eper-Kókusz Daiquiri Hozzávalók: 2 ½ csészényi ~ 225g friss eper 2-3 evőkanálnyi méz, sztívia (ebből kevesebb) vagy agáveszirup 2 evőkanálnyi frissen facsart citrom vagy lime leve 3 csészényi jégkocka ¾ csészényi Malibu (vagy hasonló rum) Turmixold össze az epret, a cukrot és a citrom levét, add hozzá a jégkockákat és a rumot, és keverd addig, amíg jégkásás állagú nem lesz. Tipp: alkoholmentes változatot is készíthetsz, ha a rumot kihagyod, és ezt még fél csésze eperrel, vagy ananásszal helyettesíted!
Forrás: Internet, Szőke Sándorné Ágota
Szerk.: Szathmáry Olga Ottilia
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!