Budakeszi polgárok fóruma: Dagasztás nélküli kenyér

Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 114 fő
  • Képek - 44 db
  • Videók - 456 db
  • Blogbejegyzések - 889 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 114 fő
  • Képek - 44 db
  • Videók - 456 db
  • Blogbejegyzések - 889 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 114 fő
  • Képek - 44 db
  • Videók - 456 db
  • Blogbejegyzések - 889 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 114 fő
  • Képek - 44 db
  • Videók - 456 db
  • Blogbejegyzések - 889 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

Dagasztás nélküli kenyér


Dagasztás nélküli kenyér

Az egyik kenyér receptem, ráadásul a gyorsabb picit sem macerás, ami miatt én nem esek kétségbe ünnep napokon,

hogy mi van ha elfogy a kenyér.

Élesztő, liszt mindig van otthon, és nincs is finomabb, mint a saját készítésű,

friss kenyér.

Az se mellékes, hogy semmilyen adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaz.


Hozzávalók:

40 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő,

1,5 teáskanál só, 300 ml víz,

Elkészítés:

A vizet egy tálban az élesztővel elkeverjük. Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, és hozzá adjuk a vízben elkevert élesztőt.

Egy fakanállal jól összekeverjük,


 

majd egy zacskóval

(sima mezei bevásárló szatyrot használok

vagy kelesztőtálat, ez esetben 1 óra kelesztés elegendő!)

letakarjuk

(én beleteszem a zacskóba,

majd aláhajtom a végét)

és hagyjuk így állni reggelig.

 


 ( Én este 7 kor kevertem össze az enyémet, kint hagytam a konyhapulton egész éjszakára

reggel 8-kor folytattam.

Reggel levesszük róla a zacskót és összeállítjuk a kenyeret.

Lisztezett deszkára borítjuk, meghintjük a tetejét is liszttel.


 

 

NAGYON FONTOS MOZZANAT!

 

Majd összehajtjuk

oldalról félbe,

fentről is félbe.

Kenyér formára igazítjuk

a széleit alulra tűrjük,

meghintjük liszttel.

 

 

És hagyjuk állni fél órát konyharuhával letakarva.

Míg pihen a kenyér addig előmelegítjük a sütőnket 200 fokra.


Egy Fazekat előveszünk

aminek van teteje,

én a leveses fazekamba szoktam

ami 3-4 literes kb.

( de jó a pataki tál, kacsasütő és a jénai is) vágunk bele sütőpapírt

betesszük melegedni.

Ha letelt a fél óra

 óvatosan mert az edény forró,

a kenyeret  belepottyantjuk.


 

Rátesszük a fedelet és mehet

a sütőbe sülni 40 percre.

Ha nem elég piros a teteje 40 perc

elteltével

akkor fedő nélkül toljuk vissza kb 10 percre.

Ha megsült sütőrácsra szedjük kihűlni.


Egy ecsettel vízzel vékonyan megkenjük,

és hallgatjuk ahogy finoman

megrepedezik a héja.

 

Ha dupla adagot készítünk

akkor 60 perc kb míg megsül a kenyér.



Forrás: www.amiakonyhambolkikerul.hu, Ihász Dezsőné Nórika


Szerk.: Szathmáry Olga Ottília

Címkék: dagasztás nélküli kenyér

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu