Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Dagasztás nélküli kenyér
Az egyik kenyér receptem, ráadásul a gyorsabb picit sem macerás, ami miatt én nem esek kétségbe ünnep napokon,
hogy mi van ha elfogy a kenyér.
Élesztő, liszt mindig van otthon, és nincs is finomabb, mint a saját készítésű,
friss kenyér.
Az se mellékes, hogy semmilyen adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaz.
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő,
1,5 teáskanál só, 300 ml víz,
Elkészítés:
A vizet egy tálban az élesztővel elkeverjük. Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, és hozzá adjuk a vízben elkevert élesztőt.
Egy fakanállal jól összekeverjük,
majd egy zacskóval
(sima mezei bevásárló szatyrot használok
vagy kelesztőtálat, ez esetben 1 óra kelesztés elegendő!)
letakarjuk
(én beleteszem a zacskóba,
majd aláhajtom a végét)
és hagyjuk így állni reggelig.
( Én este 7 kor kevertem össze az enyémet, kint hagytam a konyhapulton egész éjszakára
reggel 8-kor folytattam.
Reggel levesszük róla a zacskót és összeállítjuk a kenyeret.
Lisztezett deszkára borítjuk, meghintjük a tetejét is liszttel.
NAGYON FONTOS MOZZANAT!
Majd összehajtjuk
oldalról félbe,
fentről is félbe.
Kenyér formára igazítjuk
a széleit alulra tűrjük,
meghintjük liszttel.
És hagyjuk állni fél órát konyharuhával letakarva.
Míg pihen a kenyér addig előmelegítjük a sütőnket 200 fokra.
Egy Fazekat előveszünk
aminek van teteje,
én a leveses fazekamba szoktam
ami 3-4 literes kb.
( de jó a pataki tál, kacsasütő és a jénai is) vágunk bele sütőpapírt
betesszük melegedni.
Ha letelt a fél óra
óvatosan mert az edény forró,
a kenyeret belepottyantjuk.
Rátesszük a fedelet és mehet
a sütőbe sülni 40 percre.
Ha nem elég piros a teteje 40 perc
elteltével
akkor fedő nélkül toljuk vissza kb 10 percre.
Ha megsült sütőrácsra szedjük kihűlni.
Egy ecsettel vízzel vékonyan megkenjük,
és hallgatjuk ahogy finoman
megrepedezik a héja.
Ha dupla adagot készítünk
akkor 60 perc kb míg megsül a kenyér.
Szerk.: Szathmáry Olga Ottília
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!