Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Farsangi fánk:
így lesz tökéletes
Az olajban sütés bizony szaggal is jár, ezért, ha lehet, ne az ünnepi ruhádban és ne a vendégség közepén kezdj neki a fánksütésnek!
Hozzávalók:
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
Ha találkoztál már élesztős recepttel, akkor nem fog váratlanul érni,
hogy azt bizony fel kell futtatni.
A tejet langyosítsd meg, keverd el benne a porcukrot, morzsold bele az élesztőt, majd meleg helyen hagyd felfutni.
Amíg ez lezajlik, mérd ki a többi hozzávalót és válaszd ketté a tojásokat, hogy utána ne kelljen majd kapkodnod.
A felfutott élesztőt keverd a liszthez, add hozzá a vajat és a tojások sárgáját, dolgozd jól össze őket, majd egy konyharuhával fedd le, és tedd félre kelni.
Nagyjából 50-60 perc múlva a duplájára kell nőnie, ekkor vedd elő a
gyúródeszkádat, kicsit lisztezd be, nyújtsd jó ujjnyi vastagra a
tésztát, és szaggass belőle kis fánkokat. Ezeket tedd meleg helyre még
20 percre, majd nyomkodd be a tetejüket. Egy serpenyőben forrósíts
olajat, pirítsd aranybarnára a fánkok mindkét oldalát, majd vedd ki
őket, és csepegtesd le róluk az olajat. Ezután már nincs más dolgod,
mint jól megszórni őket porcukorral.
Ha egy kicsit eltérnél a hagyományos megoldásoktól, vízgőz felett olvassz csokit, és öntsd a kész fánkokra!
Forrás: www.femina.hu
Szerk.: Szathmáry Olga Ottília Együtt Budakesziért Klub NETWORK
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!