Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Néhány héttel karácsony előtt el lehet készíteni, nagyon sokáig eláll.
Fémdobozban, vagy ennek hiányában ötliteres befőttesüvegben alufóliával
legumizva tárolom. Féltve őrzöm karácsonyig, hogy kitartson addig, néha
azonban nem bírok ellenállni a csábításnak, és csipegetek belőle.
Az
illata, a puha állaga, az íze fenséges. Mézeskalács-imádó vagyok.
Szeretem szaggatni, sütni, díszíteni, gyönyörködni benne, megillatolni
és megenni is.
Íme a tuti bevált recept, ebben senki nem fog csalódni, azt garantálom:
76
dkg lisztet, 34 dkg porcukrot, 2 púpos kiskanál szódabikarbónát (a
recept ennyit ír, de én két jó teáskanállal teszek bele, nem spórolom
ki, így tutira puha lesz, nagyon jó az állaga), 1 zacskó mézeskalács
fűszerkeveréket (de lehet őrölt fahéjjal, 10 szem porrá tört
szegfűszeggel is helyettesíteni, bár szerintem fűszerkeverékkel az
igazi). Hozzáadunk 5 dkg margarint, 4 egész tojást, 4 evőkanál mézet és
az egészet jól összedolgozzuk.
A tésztát kis pihentetés után kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A süteményeket kiszúró formákkal szaggatjuk ki. Megkenjük felvert tojással, kizsírozott és lisztezett tepsiben, közepesen meleg sütőben világos barnára sütjük.
A
díszítéshez használt diót, mandulát, mogyorót, mazsolát sütés előtt
rátehetjük a tésztára (sokan lenmaggal, szezámmaggal, szotyolával,
tökmaggal díszítik, pl. az iskolában is, ahol nincs kecmec a
cukormáznak, és a gyerekek apró kezükkel díszíthetik a magokkal a
kalácskáikat), a drazsé és cukorféleségek cukormázzal történő
felragasztását, illetve cukormázas díszítést a sütés után végezzük el.
Cukormáz:
1
tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá kb. 12-15 dkg
porcukrot és igen jól keverjük ki. (Legalább 20-30 percig kell
keverni!!!)
Jó étvágyat!
Forrás: Gasztroboszi, internet
Szerk.: Szathmáry Olga Ottília
|
|
M Imre írta 4 napja a(z) Ismerős Arcok - Mennyit ér ? videóhoz:
Peter Sarik: Ez a kép 2019 májusában készült az úzvölgyi ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!