Budakeszi polgárok fóruma: MÉZESKALÁCS

Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 114 fő
  • Képek - 44 db
  • Videók - 456 db
  • Blogbejegyzések - 889 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 114 fő
  • Képek - 44 db
  • Videók - 456 db
  • Blogbejegyzések - 889 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 114 fő
  • Képek - 44 db
  • Videók - 456 db
  • Blogbejegyzések - 889 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 114 fő
  • Képek - 44 db
  • Videók - 456 db
  • Blogbejegyzések - 889 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Mézeskalács

  Néhány héttel karácsony előtt el lehet készíteni, nagyon sokáig eláll. Fémdobozban, vagy ennek hiányában ötliteres befőttesüvegben alufóliával legumizva tárolom. Féltve őrzöm karácsonyig, hogy kitartson addig, néha azonban nem bírok ellenállni a csábításnak, és csipegetek belőle.
Az illata, a puha állaga, az íze fenséges. Mézeskalács-imádó vagyok. Szeretem szaggatni, sütni, díszíteni, gyönyörködni benne, megillatolni és megenni is.



Íme a tuti bevált recept, ebben senki nem fog csalódni, azt garantálom:

76 dkg lisztet, 34 dkg porcukrot, 2 púpos kiskanál szódabikarbónát (a recept ennyit ír, de én két jó teáskanállal teszek bele, nem spórolom ki, így tutira puha lesz, nagyon jó az állaga), 1 zacskó mézeskalács fűszerkeveréket (de lehet őrölt fahéjjal, 10 szem porrá tört szegfűszeggel is helyettesíteni, bár szerintem fűszerkeverékkel az igazi). Hozzáadunk 5 dkg margarint, 4 egész tojást, 4 evőkanál mézet és az egészet jól összedolgozzuk.


A tésztát kis pihentetés után kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A süteményeket kiszúró formákkal szaggatjuk ki. Megkenjük felvert tojással, kizsírozott és lisztezett tepsiben, közepesen meleg sütőben világos barnára sütjük.


A díszítéshez használt diót, mandulát, mogyorót, mazsolát sütés előtt rátehetjük a tésztára (sokan lenmaggal, szezámmaggal, szotyolával, tökmaggal díszítik, pl. az iskolában is, ahol nincs kecmec a cukormáznak, és a gyerekek apró kezükkel díszíthetik a magokkal a kalácskáikat), a drazsé és cukorféleségek cukormázzal történő felragasztását, illetve cukormázas díszítést a sütés után végezzük el.

Cukormáz:
1 tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá kb. 12-15 dkg porcukrot és igen jól keverjük ki. (Legalább 20-30 percig kell keverni!!!)

 

 

Jó étvágyat!




Forrás: Gasztroboszi, internet

Szerk.: Szathmáry Olga Ottília

Címkék: mézeskalács

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu