Budakeszi polgárok fóruma Blog: 2015. október

Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 114 fő
  • Képek - 44 db
  • Videók - 456 db
  • Blogbejegyzések - 889 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 114 fő
  • Képek - 44 db
  • Videók - 456 db
  • Blogbejegyzések - 889 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 114 fő
  • Képek - 44 db
  • Videók - 456 db
  • Blogbejegyzések - 889 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Köszöntelek a BUDAKESZI POLGÁROK HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKÉRT KLUBBAN

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 114 fő
  • Képek - 44 db
  • Videók - 456 db
  • Blogbejegyzések - 889 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

EGYÜTT BUDAKESZIÉRT FÓRUM hírei - 2015. október

Lekváros linzerkoszorú

recept

 

network.hu


Hozzávalók 6 főre

 

 

50 dkg liszt

  25 dkg cukor

2 db tojás

40 dkg vaj, (ráma)

1 cs sütőpor

1 cs vaníliás cukor

Lekvár

piciny rum (esetleg aroma)

a süti tetejére darált dió

porcukorral

 


Elkészítés:

A margarint a cukorral,

a tojással és a vaníliás cukorral habosra keverjük.

 

Belekeverjük

a sütőporral összeszitált lisztet,

és alaposan összegyúrjuk.

Tovább 

Sacher torta-

családi  recept

 

 

network.hu

 

 

Hozzávalók 4 főre


  4 tojás


 10 dkg vaj


 14 dkg porcukor


   7 dkg liszt


  10 dkg sárgabaracklekvár


  12 dkg étcsokoládé


  12 dkg cukor


   1 t.k olaj


   4 e.k víz

 


Elkészítés:

A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott étcsokoládét és alaposan elkeverjük.

Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját

és tovább keverjük.

Tovább 

 

Megfázásos időszakban

 

Gyömbérfőzet

 

Növényekbe kódolt ŐSI tudás!


network.hu



A mézes fokhagyma mellé az egyik legjobb ital a gyömbérfőzet, illetve forrázat.


A gyömbért már a K.e. 3000 körül keletkezett első kínai nagy füvészkönyv, a Pen Cao Csing fontos gyógyszerként említi.


A gyömbér a kínai és az indiai ételek egyik alapfűszere, az indiaiak főzéshez és emésztési problémákra használták.

 

Vallásos ünnepek előtt, hogy hagymaszagú leheletükkel ne sértsék meg isteneiket, friss gyömbért ettek, hogy leheletük édes,

az istenek számára elfogadható legyen.

Tovább 

Budapest Transzfer Nemzetközi

Irodalmi Fesztivál

2015. október 15-18. 

Összefoglaló a fesztiválról

Petőfi Irodalmi Klub


network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fesztiválnyitó

 

2015. október 15.

 17 órakor megnyitja


E. Csorba Csilla, a PIM főigazgatója

és Ugron Zsolna író


Konyha-nyelv.

Irodalom és gasztronómia


"A főzés, evés, ivás nyelve, az emberiség közös nyelve.”

Tarján Tamás
2015-ben a gasztronómia és az irodalom kapcsolódási pontjait keressük, vizsgáljuk, értékeljük, illetve teszik ezt a meghívott vendégeink.

Tovább 

 Budakeszi Vadasparkban

2015. október minden péntekén  19:00-21:00

indítanak éjszakai szakvezetést

- Éjszakai kalandtúrák

 

szarvasbőgés-túrák és szakvezetések

a Pilisben


network.hu

 

 




Tavaly szinte órák alatt beteltek
a Pilisi Parkerdő Zrt. által szervezett szarvasbőgés-túrák korlátozott férőhelyei, azonnal újabb időpontokat kellett meghirdetni.

Az idei szezon
„erdei koncertkiírása”
és a Pilisi Parkerdő szervezett túrái ismét lehetőséget nyújtanak,
hogy minél több résztvevő tudjon belehallgatni a szeptember eleji
természetes hangversenybe. 

A szarvasbőgés erdeink egyik különleges jelensége,

azonban még a rendszeresen túrázó emberek is csak ritkán találkoznak vele,

ami természetes,

hiszen a gímszarvas bikák alapvetően a szaporulat fenntartása és nem a közönségük elkápráztatása miatt adnak évről-évre lenyűgöző koncertet.

Tovább 

 

Balatonfüredi Anna-báli emlék

Szerelem örök tánca

Szathmáry Olga Ottilia

(Art-díjas, Aranydiplomás költő,író)

 

 

network.hu

 

 

 

Bimbó-virágzás, rózsavirulás.

Első bálozás, szűzi pirulás.

Szívet férfiak dobtak habokba.

Neved vágytollal, fa szívre írtad.


network.hu

 

 

„Szív-halász” hálóm, párra találóm.

Mi izgatottan vártunk egymásra.

Tovább 

Mézeskalács karácsonyfa

 


network.hu


Hozzávalók 8 főre:


- 1 kg liszt,

- 4 dl porcukor,

- 2 kávéskanál szódabikarbóna,

- 2 kávéskanál fahéj,

- 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg,

- csipet só,

- 10 dk vaj,

- 3 egész tojás,

- 3 dl méz,


DÍSZÉTÉS:

1 tojásfehérje és 6 evőkanál kristálycukor


 

Elkészítés:


A lisztet együtt szitálom a szódabikarbónával és többször

(két edényben egyikből a másikba) összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu